Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Έφυγε ο Ναύαρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Ναυτικού Λεωνίδας Παληογιώργος, από την Βόνιτσα.



Απεβίωσε χθες 9η Απριλίου 2011 ο Ναύαρχος ε.α. κ΄ Επίτιμος Αρχηγός Ναυτικού Λεωνίδας Παληογιώργος ΠΝ, γεννηθείς το 1942, στη Βόνιτσα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 11:00 στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Ν. Κηφισιάς και η ταφή θα γίνει..


στη γενέτειρά του την Βόνιτσα. (Η οικογένεια παρακαλεί όπως αντί στεφάνων κατατεθούν χρήματα στο Λογαριασμό της Εθν. τράπεζας: 080/964918-27, υπέρ Προνοίας ΕΑΑΝ.)

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

Ο αντιναύαρχος Λεωνίδας Χ. Παληογιώργος γεννήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας το 1942, κατετάγη στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1958 από όπου αποφοίτησε και ονομάσθηκε σημαιοφόρος το 1962. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις κυρίως σε αντιτορπιλικά και ταχέα σκάφη, ως κυβερνήτης της τορπιλακάτου ΤΟΞΟΤΗΣ, της πυραυλακάτου ΜΥΚΟΝΙΟΣ και της φρεγάτας ΕΛΛΗ.

Διετέλεσε διοικητής ταχέων σκαφών, αρχιεπιστολέας στη διοίκηση αντιτορπιλλικών, υποδιοικητής της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διευθυντής επιχειρήσεων COMEDEAST, υπαρχηγός του ΓΕΝ, κ.ά. Στο βαθμό του αντιναυάρχου προήχθη στις 5 Μαρτίου 1994, ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή της σχολής εθνικής άμυνας και από τις 15 Μαρτίου 1995 του αρχηγού στόλου. Την 16η Φεβρουαρίου 1996 αναλαμβάνει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Εκτός από τα ελληνικά στρατιωτικά σχολεία έχει φοιτήσει στη σχολή ανθυποβρυχιακού πολέμου στις Η.Π.Α, στη σχολή οπλικών συστημάτων ταχέων σκαφών της Γαλλίας και στη σχολή επιχειρήσεων της Ολλανδίας. Έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Υ.Γ: ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS
Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τον Νώντα Νικάκη για την άρτια ενημέρωση που μας παρείχε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου