Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τον Άγιο Αθανάσιο γιόρτασε το Καραϊσκάκη



Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, η μνήμη της Ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού Αγίου Αθανασίου του Μεγ^0;λου. Ανήμερα της γιορτής, εψάλη ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ναό στην οποία συμμετείχαν...πολλοί κληρικοί από τις γύρω ενορίες και πλήθος πιστών. Μετά το πέρας της θειας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου, γύρω από το ναό και στο κεντρικό δρόμο του χωριού. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κα Κουμανδράκη-Σαμαρά Ντίνα, ο βουλευτής Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Γαζέτας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Σόμπολος Αποστόλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί ευλαβείς πιστοί.


Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου πλαισιώθηκε με πολιτιστική εκδήλωση, στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας που διοργανώθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού σε συνεργασία με το νέο Πολιτιστικό Ιππικό Χορευτικό σύλλογο Ξηρομεριτών «ο Φίλιππος» με στόχο την διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και της ιστορικής μνήμης των ντόπιων.
Η εκδήλωση περιλάμβανε λεβέντικους χορούς με τις παραδοσιακές στολές, από το χορευτικό συγκρότημα Αστακού, παραδοσιακό γλέντι με χορό, αναψυκτικά, αλλά και ψητές προβατίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου